Service lokaal

Ladies’ Circle 54 Hoogeveen bestaat uit vrouwen die wonen of werken in Hoogeveen. We hebben dus een speciale band met deze plaats, het is ons thuis. Naast dat wij ons inzetten voor landelijke goede doelen, vinden wij het erg belangrijk om terug te geven aan onze gemeenschap. Wij hebben door de jaren heen al veel plaatselijke goede doelen geholpen met een financiële bijdrage of door onze handen uit de mouwen te steken.

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2020-2022.

Nationaal Service Project: Stichting Metakids

Sinds juni 2020 is Stichting Metakids gekozen als het nationaal serviceproject 2020 – 2022. Dit betekent dat de Nederlandse Ladies Circles de komende 2 jaar zoveel mogelijk geld voor deze geweldige stichting.

Stichting Metakids zet zich in voor alle kinderen met metabole ziekten door wetenschappelijk onderzoek te financieren en deze slopende ziekten naamsbekendheid te geven. Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Bij deze kinderen gaat er vanaf de geboorte iets mis in de ‘chemische fabriek’ van hun lichaam. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of afgebroken. Zonder behandeling wordt het kind ziek en in plaats van dat het gezond opgroeit, begint een proces van onomkeerbare lichamelijke en verstandelijke aftakeling. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.