Wat we doen

Onze Circle is een informele en groep van 13 vrouwen, met verschillende beroepen en achtergronden die in Hoogeveen en omgeving wonen of werken. Wij komen 2 keer per maand samen, we vergaderen, bespreken onze serviceprojecten, acties en de status daarvan of doen we een activiteit. Wanneer het tijd is om het project waarmee we aan de slag zijn uit te voeren, komen we meerdere keren per week samen. We zeggen dan: ”Wanneer je het doet, moet je het goed doen”.

Geschiedenis

Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975.

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, een serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot over de 70 in aantal en ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Bestuur

Het bestuur van 2020-2021 bestaat uit vier Ladies:

Voorzitter: Manon Broekman

Vice-Voorzitter: Carolien van Voorthuysen

Secretaris: Aniek Metselaar

Penningmeester: Margreet Oldengarm

Motto 2019/2020

Het motto van dit jaar is : Vriendschap & Service

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Hoogeveen of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc54@ladiescircle.nl

    Foto's